От Центъра за градска мобилност разпространиха подробна информация за плащането с банкова карта в градския транспорт в София. Новата услуга е в сила от една седмица.

Така вече може да се пътува в превозните средства на обществения транспорт и без предварително закупен билет

Валидирането става с банкови карти, като няма значение дали са дебитни или кредитни, както и дали са Visa или MasterCard, уточняват от Центъра за градска мобилност. Във Фейсбук страницата си от дружеството изброиха и няколко насоки за плащането с карта:

Плащането е безконтактно. Необходимо е само да доближим картата си до валидаторите до вратите в трамвая, тролея или автобуса.

Процедурата е лесна и сигурна. Няма риск, ако случайно доближим чантата си до валидатора да ни таксува неволно

При проверка устройствата на контрольорите разчитат само дали е направена валидация, или не. Няма риск за средствата в картата.

Тегленето на средства за пътуването се извършва на следващия ден. Всички валидации за деня се сумират и от картата се извършва еднократно плащане за цялата натрупана сума, спрямо броя валидации. 

Плащаме онлайн за пътуване с градски транспорт в София, обмислят билет за време

След първата успешна валидация е възможно получаването на известия за нулева стойност или за 0.10 лв. Но тези транзакции ще бъдат анулирани автоматично в края на деня.

Безконтактният транспорт е улеснение и повече безопасност. Безконтактното плащане е част от интегрираната автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение