/ iStock/Getty Images
Безплатно обезпаразитяват кучета в пет столични парка. Инициативата е на Българския ветеринарен съюз (БВС), който организира провеждането на образователна кампания на тема: „Превенция и профилактика на Ехинококозата".

Кучетата удължават живота на собственика си

Целта е популяризиране превенцията срещу Ехинококозата и информиране на обществото за навременните мерки, които трябва да се вземат в борбата с болестта. Проблемът с кучешката тения (Ехинококозата) е много голям. По данни на Националния център по заразни и паразитни болести през последното десетилетие България е на първо място от европейските страни по брой оперирани хора от ларвална ехинококоза.

Смел питбул спаси две деца, но загина, ухапан от змия

Образователната кампания ще се проведе на 12 октомври 2019 г. (събота) от 11:00 до 17:00 часа, на територията на пет Столични парка (Южен парк, Северен парк, Борисова градина, Парк „Гео Милев” и Парк Дружба – езерото).

Мъж уби куче в хотелски комплекс в Банско

Към ветеринарните лекари ще се присъединят водещи фирми производители и разпространители на ветеринарномедицински продукти, които ще осигурят необходимите медикаменти за извършване на профилактиката на Ехинококозата.