Заловиха извършителите на жесток побой над възрастен мъж от Шивачево
Заловиха извършителите на жесток побой над възрастен мъж от Шивачево / netinfo

След почти едномесечно издирване сливенските полицаи, съвместно с колегите си от Твърдица, разкриха и задържаха трима мъже, участвали в грабеж, извършен в началото на миналия месец в град Шивачево, общ.Твърдица. Информацията за разкритото престъпление, по което беше задържан предполагаем извършител – 19-годишен младеж от Твърдица е публикувана в бюлетина на ОДМВР-Сливен на 9 юли.

Около 1 ч. на 8 юли неизвестни лица разбили с кирка входната врата на жилището на самотно живеещ 84-годишен мъж на ул. “Д.Атларски” в града и след като пребили почти до смърт възрастния мъж, извършили грабеж  на  мобилен телефон, 130 лв. в брой и лични документи. Пострадалият е получил фрактура на две ребра и бе откаран за лечение  в МБАЛ - Сливен с тежки наранявания, а впоследствие здравословното му състояние се влошило и възникнала реална опасност за живота му.

Предвид напредналата възраст на жертвата опасността не е отминала и към момента. Информацията за извършеното престъпление е получена в РУМВР - Твърдица едва около 16 ч. на 8 юли, когато пострадалият дошъл в съзнание и успял да сигнализира на съседи за извършеното престъпление. В процеса на работа по  образуваното досъдебно производство, първоначалните подозрения върху задържания младеж  от гр.Твърдица се опровергали и той бил освободен. Криминалистите се насочили в търсене на извършителите към лица от Шивачево, въз основа на беглото описание, което възрастният човек, който е бивш фотограф и благодарение на добрата си визуална памет дал при една от беседите с него в сливенската болница.

След проучване на телефонни разговори, извършени от откраднатия при грабежа мобилен телефон на жертвата, постепенно кръгът на заподозрените лица се стеснил и между 30 юли и 4 август са задържани тримата извършители – Х.М. на 28г., М.И. на 25г. и 25-годишният П.А., всички криминално проявени за кражби от гр.Шивачево. След извършване на престъплението П.А. и М.И. са напуснали Шивачево, като единият е започнал работа в Кермен, общ. Сливен, а другият - в с.Меден кладенец, Ямболско. Тримата са разпитани пред съдия в присъствието на служебни защитници и са направили пълни самопризнания. Наложена им е мярка за неотклонение “Задържане под стража”. Работата по случая продължава.