Закриват седем паралелки след седми клас
Закриват седем паралелки след седми клас / Dariknews, Архив

От подадените 596 заявления за първо класиране след седми клас, приети са 587 седмокласника в Сливенска област, съобщи за Дарик Дияна Дякова от Регионален инспекторат по образование Сливен.

Формираните паралелки към момента са 25,  реализиран е прием в четири профилирани училища, едно от тях е  СОУ „ Христо Ботев“ Нова Загора. Професионалните гиманзии са шест, отново едната е в Нова Загора.

Седем паралелки ще бъдат закрити, тъй като децата подали заявка за тях са под 18. По една паралелка ще бъде закрита в професионалната гимназия по селско стопанство Нова Загора, гимназията по текстил и облекло, гимназията по икономика, гимназията по електроника и електротехника и хуманитарна гимназия в Сливен. Две паралелки ще бъдат закрити в професионална гимназия по строителство и геодезия в Сливен.

Записването и подаването на заявление за участие във второто класиране ще продължат до 30 юни в училището, в което даденият ученик е приет.

Резултатите от второ класиране ще бъдат обявени на 3 юли, подаването на заявления за трето класиране е от 10 до 14 юли, на 16 юли ще бъдат обявени имената на приетите ученици.