За пореден път отложиха делото срещу Радостин Русев
За пореден път отложиха делото срещу Радостин Русев / Дарик - Сливен архив

Окръжният съд в Сливен отложи за пореден път делото за данъчно престъпление срещу общинския съветник Радостин Русев. „Делото не е гледано, защото другият подсъдим по това дело - Мартин Стефанов, е опериран днес", съобщи за Дарик адвокатът на Стефанов Милен Калоянов. Съдът ще насрочи нова дата с ново призоваване, уточни адвокат Калоянов.

Прокуратурата привлече Радостин Русев като обвиняем за това, че през периода 1 септември 2007 г. - 31 януари 2008 г. в Сливен, като управител на "Бул гейт" ЕООД, при условията на продължавано престъпление, избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 374 500 лв., подал фалшиви справки -декларации по Закона за ДДС и използвал фалшиви документи и фактури с невярно съдържание, издадени от "Леском" ЕООД при водене на счетоводството, като доказателство, че са сключени сделки по тях.

Русев нееднократно заяви, че е неправилно подведен под отговорност, защото данъчното задължение и лихвите са внесени от него, после от НАП - Бургас отменили акта и възстановили сумата на бизнесмена.