Временно е разрешено спирането на превозни средства в района на Кооперативния пазар
Временно е разрешено спирането на превозни средства в района на Кооперативния пазар / Дарик Сливен, архив

Временно се разрешава спирането на пътни превозни средства на бул. „Цар Симеон“, в района на Кооперативния пазар в Сливен. Това съобщи зам.-кметът Румен Андонов. „В последните дни се създаде напрежение от страна на наемателите на сергиите и магазините на пазара, заради ограничението на движението за товаро- разтоварна дейност. Целта на администрацията е да не се  наелектризира обстановката, а да се намери реално комплексно решение за удовлетворяване желанието както на гражданите и работещите там, а и да бъде спазен Закона за движение по пътищата“, коментира пред Дарик Андонов.

Всички организационни неуредици са вследствие на продължаващите дейностите по проектите за водния цикъл в града и подобряване на пешеходните зони в Сливен. При тяхното завършване, което се очертава около средата на годината движението на моторните превозни средства в този район ще бъдат решени, допълни зам. кметът и уточни, че в момента се подготвя и проект за Синя зона, както и промяна състава на комисията за организация на движението, която се очаква да заработи  в най- кратък срок.

Пътна полиция продължава да следи за спазване правилата за движение по пътищата, а скоростта на движение в този участък е 30 км. Днес са премахнати два знака, забраняващи, спирането на ППС.