В Ямбол стартира петото издание на Тракийския хоров фестивал
В Ямбол стартира петото издание на Тракийския хоров фестивал / архив Дарик - Сливен

Днес в Ямбол започва петото издание на Тракийския хоров фестивал. Музикалният форум ще продължи до 16 септември и ще се проведе в голямата зала на община Ямбол. Организатор на събитието е Община Ямбол, съвместно с Българския хоров съюз, НТС - Ямбол и ямболската хорова школа „Професор Георги Димитров".

Акцентът в тазгодишното издание е присъствието на младежки и студентски хорове. В три поредни концерта публиката ще се наслади на изпълненията на девет български хорови състави, от всички категории на многогласното пеене. Началото ще бъде поставено на 14 октомври от 18 часа в голямата зала на община Ямбол. Програмата ще открият домакините от дамския хор при ЯХШ „проф. Г. Димитров". В първия концерт са включени и детско - девическия хор „Дунавски вълни" от Русе, както и смесения хор при читалище „Заря"- Хасково. Втората фестивална вечер започва на 15 октомври от 18 часа. В концерта ще се представят детският хор към ямболската хорова школа, смесен хор „Кантилена" при читалище „Искра", Велико Търново, както и младежки камерен хор „Гаудеамус" от Пловдив.

Новото в програмата на Тракийския хоров фестивал тази година е неделният фолклорен концерт, с участието на някои от най-атрактивните съвременни фолклорни формации. Концертът в голямата зала на общината започва в 17 часа. Пред ямболска публика ще пеят Вокално трио и университетски смесен хор „Фолк - джаз формация" към Нов български университет София,  както и народният хор към музикалното училище „Филип Кутев" Котел.