В боляровско ще изграждат канализации със средства по проекти
В боляровско ще изграждат канализации със средства по проекти / netinfo
Около 9 млн. лева се очаква да постъпят в община Болярово през следващата година по програмата за Развитие на селските региони, съобщи кметът Христо Христов.

Предвижда се 5 млн. лв. да бъдат отпуснати за подмяна на 14- километровата водопроводна мрежа в общинския център, където състоянието на тръбите е лошо и все по-често се налага служителите на ВиК да отстраняват аварии. През тази година, до момента, са отстранени повече от 80 аварии. Най-късно до 15 януари догодина проектът ще бъде внесен и ще чака финансиране. Същевременно има одобрен проект по програма Околна среда за техническа помощ в размер на 125000 лв. и ще може да се направи и пречиствателна станция до края на мандата.

Другият проект е свързан с канализацията и водопроводната мрежа на най-голямото боляровско село Стефан Караджово. През тази година там започна изграждане на канализация със спечелен проект по ПУДОС за половин милион лева. Разработеният сега проект е за 4 млн.лв. и, ако той бъде одобрен, ще бъде подменена и водопроводната мрежа в селото. Това са два големи инфраструктурни проекта, които са от голямо значение за общината, подчерта Христов.

Третото направление, по което общинската администрация си е поставила за цел да привлече средства, е за селата Воден, Мамарчево и Голямо Крушево, които ще бъдат включени в общ проект, за да могат да покрият утежнените изисквания на програмата.