съд
съд / Дарик, архив
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Сливен, съдът наложи условно наказание в размер от 18 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 3 години на В. П. - лекар (хирург-оператор).

Лекар отива на съд за смърт по непредпазливост

Той е подсъдим за това, че поради немарливо упражняване на лекарска професия е нарушил правилата на Медицински стандарт, като не оказал своевременно качествена медицинска дейност и осъществил действия, довели до увреда здравето и живота на Красимира С., на 46 години, от с. Сотиря.

Задържаха под стража мъж, обвинен в отвличане и изнасилване на жена

Не е извадил незабавно медицинското изделие троакар, за да провери причината за непълноценното му действие, а е продължил натиска, с което е наранил лявата обща хълбочна артерия, не е направил всичко необходимо за оперативното възстановяване на целостта на стената на артерията и е допуснал продължаване кръвозагубата от наранения съд, в резултат на което е последвала масивна кръвозагуба, довела до развитие на ДИК-синдром, с което е причинил смъртта на жената, настъпила на 22 март 2013 г.

Съд за двамата мъже, заплашили с пистолет сръбски гражданин

Присъдата на Окръжен е постановена след заседание, което е проведено по реда на съкратеното съдебно следствие и може да бъде обжалванa пред Апелативен съд Бургас.