Турски фирми проявяват интерес за инвестиции в Сливен
Турски фирми проявяват интерес за инвестиции в Сливен / Община Сливен

Интерес към инвестиции в промишлената зона на Сливен и към покупка на земеделска земя в региона, прояви гостуващата в Сливен официална турска делегация. Това стана ясно по време на работна среща на гостите от южната ни съседка с кмета на Сливен Кольо Милев, неговите заместници, Иван Върляков -изпълнителен директор на РАО Тракия и кметове от общината.

Кметът запозна турските представители с възможностите за инвестиране в Сливен в различни сфери – икономика, туризъм и селско стопанство. От своя страна гостите изразиха надежда ,че срещата между двете страни ще се окаже ползотворна и представители на Република Турция ще проявят интерес към осъществяване на бизнесначинания в община Сливен. Тъй като визитата на Тракия, Кольо Милев подчерта важната роля на доброто сътрудничество между българската организация и нейния еквивалент в Турция „Тракиякент” за развитието на общините, членуващи в тях.

На гостите беше направена презентация на община Сливен разкриваща нейните географски, икономически, исторически и туристически характеристики. След работната среща турската делегация посети Регионалния исторически музей и крепостта „Туида”.