Трудови инспектори проверяват селското стопанство
Трудови инспектори проверяват селското стопанство / netinfo

 

Дирекция «Инспекция по труда» Сливен започва провеждане на национална кампания "Спазване на здравословните и безопасни условия на труд в икономически дейности „Растениевъдство" и „Животновъдство” .

Инспекционната кампания стартира в началото на месец май и ще продължи до края на годината, информира директорът на инспекцията Ирена Иванова.

Проверява се осигуряването и спазването на здравословните и безопасни условия на труд при използване на подвижна и стационарна земеделска техника и съоръжения и при работа с препарати за растителна защита.

Инспекторите по труда ще извършат проверки в четири основни направления: организация и управление на дейността по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, безопасност на труда, хигиена на труда, законосъобразно наемане на работещите и заплащане на труда.

Основна цел на кампанията е да се провери степента на прилагане на изискванията на Закона за здравословни и безопасни условия на труд, както и да бъде предоставена информация и консултантска помощ на работодателите.