Т. Ерменков: Високите данъци съсипват бизнеса
Т. Ерменков: Високите данъци съсипват бизнеса / Дарик Сливен, архив

България без конкретни варианти за доставка на газ, винаги ще бъде на опашката на дъното и на последното клонче по снабдяване с газ. Това заяви в Сливен народният представител от БСП Таско Ерменков.

Според Ерменков единствените варианти са, да се обясни на Европейския съюз, че България е точно толкова равноспоставена колкото и Германия по отношение на доставките на газ и сигурността им.

„Транзита през България е икономически по-изгоден за ЕС отколкото през Словакия в обратна посока. Крайно време е да не водим антируска политика, защото ЕС има онази ценностна политика, която трябва да го направи привлекателен за всички, а не враг на едните и слуга на другите", каза още Ерменков.

Той уточни още че, „Ако се изпълнят политиките на Русия за транзита на газ през Украйна цялата газова инфраструктура на България ще престане да има своето предназначение, защото няма да има газ откъде да дойде, за да бъде използвана тя".

Депутатът Таско Ерменков категорчино заяви, че БСП се опитва и ще продължава да определя дневния ред в държавата по отношение на социалната политика, здравеопазване и образование. „Ще защитава онези проблеми, които касаят обикновения гражданин, онези проблеми които, видимо са чужди на богатите, чужди са управляващите в момента", каза още народния представител.

Ерменков коментира и вдигането на местните данъци и такси в община Сливен. По думите високите данъци ще отблъснат много фирми.