Стралджа с втори отбор във футболното  първенство
Стралджа с втори отбор във футболното първенство / Общински пресцентър Стралджа

ОбФК „Стралджа” ще стартира новото първенство по футбол в областта с два отбора. Такова е решението на ръководството, което само преди дни определи втория състав. Попълнението е предимно от юноши старша възраст, на които се възлагат сериозни надежди. Между тях са познатите вече имена на Георги Бакалов, Едриян Иванов, Ангел Райнов, Мариян Тодоров и др.

За водач на тима и вратар е предпочетен Тодор Атанасов. Бившият вратар на ФК ”Стралджа”, който се дистанцира от своя отбор преди време и дори се появи като състезател в Чарган, не успя да загърби своя терен в Стралджа. Сега, в ролята на  играещ треньор  е решен да даде всичко от себе си, за да има общинския център един млад и силен отбор, продължител на традициите и радващ многобройните привърженици.

Със сформирането на втория футболен отбор ръководството на ОбФК „Стралджа” на практика изпълнява едно от решенията на отчетното събрание за привличане повече млади хора в най-масовия спорт.

Първата тренировка на  тима-дубльор е във вторник. Идеята е Стралджа да има свое представителство в „А” и „Б” група на областното първенство.