Спортният деятел Красимир Кръстев получи плакет на община Сливен
Спортният деятел Красимир Кръстев получи плакет на община Сливен / Община Сливен

Майсторът на спорта и бивш състезател по колоездене Красимир Кръстев бе отличен с плакет на община Сливен по случай 60-годишният му юбилей. Спортният деятел е състезател и на някогашното Армейското физкултурно дружество „Сливен”, дългогодишен председател на Областния съвет на Българския футболен съюз и главен координатор за България на БФС. Два мандата е президент на Българската федерация по хокей на лед.

От кмета Кольо Милев рожденикът получи още икона на покровителя на Сливен Св. Димитър и книгата „100 причини да се гордея, че съм от Сливен”. На срещата присъстваха и народният представител Деян Дечев, зам.-кметът по хуманитарните дейности Иван Славов, общинският съветник Борислав Павлов, експерти от община Сливен и журналисти.

Милев изтъкна, че наградата на община Сливен е признателност за цялостния принос на юбиляра в развитието на спорта в региона.

„В продължение на 40 години съм работил за издигане на равнището и авторитета на спорта. Надявам се, че ще продължим да работим заедно и ще гледаме само напред”, каза Красимир Кръстев.

 

Под негово ръководството, като председател на управителните съвети на сдруженията „Областен клуб спорт в училище Сливен 06“ и „Асоциация на спортните клубове и социалния туризъм в община Сливен“ се организират, провеждат и реализират проекти ориентирани към юношите и младежта.