Списък на загиналите в катастрофата на Бакаджик, сред тях е мъж от Драгоданово, Сливенско
Списък на загиналите в катастрофата на Бакаджик, сред тях е мъж от Драгоданово, Сливенско / netinfo

Продължават процесуално-следствените действия по разследването на причините за тежката катастрофа, при която загинаха 16 човека, а още толкова бяха ранени, съобщават от полицията в Ямбол.

Днес ще бъде извършена техническа експертиза на автобуса от лицензирана фирма за технически прегледи. Резултатите от нея ще потвърдят или отхвърлят първоначалната версия за неизправност в спирачната система. Продължава и разпитът на задържания снощи собственик на автобуса. След изтичане на 24-часовото задържане прокуратурата ще прецени дали да повдигне обвинение и да поиска 72-часово задържане.

Извършва се проверка и на иззетата вчера документация на превозваческата фирма. 0,29 промила показа алкохолната проба на водача на автобуса. Установено беше, че той не е преминал през задължителния психотест. Снощи бяха направени аутопсии на телата на всички загинали, извършено беше и разпознаване. Продължава лечението на ранените. В най-тежко състояние е 82-годишна жена, която е в кома. Четирима души са в хирургическото отделение без опасност за живота, един е в "ортопедия" със счупен крак.

85-годишен мъж от сливенското село Драгоданово е сред загиналите при катастрофата край Бакаджик, сочи списъкът, изпратен от ОД на МВР в Ямбол. Мъжът е на 85 години и се казва Ради Минчев. Останалите са от ямболски регион.

Списък на загиналите :

1. Вълкана Георгиева, 75 г., с. Безмер

2. Гана Иванова, 73 г., с. Александрово

3. Марийка Калчева, 48 г., с. Войника

4. Бъна Димитрова, 78 г., с. Войника

5. Ради Минчев, 85 г., с. Драгоданово, обл. Сливен

6. Цоньо Ганев, 16 г., Ямбол

7. Тодор Джелебов, 74 г., с. Кирилово

8. Димитър Жеков, 78 г.,  Ямбол

9. Стоянка Араванова, 77 г., Ямбол

10. Стефанка Мандалиева, 67 г., Ямбол

11. София Вичева, 72 г., с. Безмер

12. Минка Косева, 68 г., с. Безмер

13. Елена Георгиева, 67 г., Ямбол

14. Стоянка Борисова, 62 г., Ямбол

15. Иван Ганев, 43 г., Ямбол

16. Донка Тодорова, 60 г., Ямбол