/ iStock/Getty Images
До 24-ти август се спира движението в участък от третокласния път Сливен-Сотиря при разклона за с. Ичера - при км 31+615 в посока с. Сотиря, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

АПИ: Шофирайте внимателно в участък от пътя Велико Търново-Стара Загора

Отсечката ще бъде затворена за уширяване на остър завой чрез монтаж на габиони за стабилизиране на пътното платно. Пътуващите за с. Сотиря ще преминават по обходен път: по бул. „Бургаско шосе“ в Сливен до кръстовището с път III-488, по който могат продължат за с. Сотиря. Трафикът в посока с. Ичера няма да се възпрепятства.

Дейностите по уширяването на завоя са част от стартиралия в края на март ремонт на 8-километровия участък от път III-488 Сливен-Сотиря-Тополчане. Предвижда се строително-монтажните работи да завършат до края на октомври.

„Автомагистрали“ е с нов директор

Ремонтът е на стойност 5,2 млн. лв. и включва цялостно подновяване на пътната настилка, подобряване на отводняването, нова хоризонтална маркировка, мантинели и пътни знаци.

Предвидените дейности се изпълнявят от пътноподдържащото дружество, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища на територията на област Сливен.

В участъка в ремонт е необходимо шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват пътната сигнализация. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700/ 130-20.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.