Спасиха изгубен турист в района на река Камчия
Спасиха изгубен турист в района на река Камчия / Sofiq Photo Agency

Планински спасители са издирвали изгубен турист в района на изворите на река Камчия, информираха от Планинската  спасителна служба - Сливен.

На 29 юни в 16.30 часа е получен сигнал на тел.112 за изгубен турист. Организирана е спасителна акция и в 17 часа спасители тръгват към района на „Агликина поляна". През цялото време участниците в акцията поддържат връзка с туристя и чрез разговорите определят неговото местонахождение. Той е турист на 34 години от град Белозем и неговия маршрут е бил - вр. Ком  - нос Емине.

Причина за объркването му са няколко стари, подвеждащи маркировки. В  издирването участват спасителите - Пенко Райков - началник-отряд,  д-р Евгений Тренчев, Андон Димов и доброволеца - Стоян Ангелов.

Първоначалния преглед на издирвания показа, че е в добро физическо и психическо състояние. Спасителната акция приключва в 20.40 ч.

Планинската  спасителна служба - Сливен препоръчва да се поднови маркировката от изворите на р. Камчия до Котел, защото е в окаяно състояние и има нападали дървета.