/ община Котел
12 снимки на „Синя вир“ в Медвен, на водохранилището на р. Луда Камчия към помпена станция „Градец“ и на паметника  „Трите моми“ в котлеския парк „Изворите",  участват във фотоконкурс, организиран от Българска асоциация по водите и сдружение „Аз обичам водата“, в рамките на събитие „СЕДМИЦА НА ВОДАТА“, 2018.

Фотоконкурсът „Изворите в България“ протича на сайта на събитието www.waterbridge.info

Котел
община Котел


По регламент всички фотографии, качени във фотоконкурс „Изворите в България“ ще са достъпни за онлайн-гласуване до 16 февруари, в 12:00 часа. През това време имената на авторите няма да са видими под снимките-участници.

Гласуването се извършва чрез кликване върху снимката и натискане на бутона под нея „Гласувай за тази снимка“.

Всички снимки ще се оценяват допълнително от независимо жури в състав от експерти не само във фотографията, но и екология, медии, воден сектор, държавна администрация.
Съставът на журито ще бъде обявен след затваряне на Поканата за участие.

Номинираните творби от онлайн-гласуването и вота на журито, получават право да се включат във фотоизложба „Изворите на България“, както и да се състезават за наградния фонд на фотоконкурса, ако отговарят на техническите изисквания и след деклариране на авторството на фотографиите-участници.

Всички 50 окончателни номинации ще станат част от голяма изложба, която се организира в София по случай Световния ден на водата – 22 март. Тематичната изложба цели да постави начало на серия от събития, които ще повдигнат теми, свързани с актуалното състояние на водните ресурси на България и с възможностите за модерно социално отговорно оползотворяване.
 
Още снимки вижте ТУК