/ МВР
212 превозни средства - автомобили, микробуси и превозни средства с животинска тяга, 349 лица, сред които 96 от криминалния контингент, са проверени в хода на операция по противодействие на битовата престъпност в котленското село Градец. Акцията е проведена на 18 февруари под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен, съобщиха от полицията..

Рекорден брой нарушения в Сливенско: Водач с неплатени глоби за 1600 лв. и изменена конструкция на колите (СНИМКИ)

В хода на полицейските действия са разкрити две престъпления-кражби на битова техника от частни домове в селото. Извършителите - двама местни жители на 37 и 17 години, са установени и задържани в Районно управление-Котел.

МВР

Извършени са проверки на търговски обекти и частни имоти на селото. От два адреса са иззети близо 3 кг тютюн и 785 къса цигари без бандерол. По случаите са започнати  бързи производства.

483 автомобила са проверени при полицейска операция в Североизточна България

В резултат на ежедневната работа на полицията и прокуратурата по противодействие на битовата престъпност в района на село Градец за една седмица е наложена постоянна мяра за задържане на двама криминално проявени за извършване на грабеж и изнудване. 

След спецоперация: Иззеха канабис, нелегален тютюн и артефакти във Видинско (СНИМКИ)

По време на операцията са констатирани 73 нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи. Съставени са 26 акта и 47 глоби с фиш.