/ МВР
Акциите по пътна безопасност продължават, изградени са 10 контролни пункта
Водач с неплатени глоби за 1600 лева, изменена конструкция на автомобилите и превишена скорост, са част от резултатите при провелата се на 18 февруари операция по спазване на Закона за движение по пътищата в Сливен, съобщиха от полицията.

483 автомобила са проверени при полицейска операция в Североизточна България

Акцията е разпоредена от директора на ОД на МВР старши комисар Димитър Величков и цели превенция и контрол на водачите, които системно не спазват ограничението на скоростта, не отдават предимство на пешеходци, извършват нерегламентирани промени в конструкцията на автомобилите, шофират след употреба на алкохол и наркотични вещества.

МВР

Масови проверки в района на 10 изградени контролни пункта на различни места в града и по главните пътища установиха голям брой нарушения. Проверките са извършвани съвместно със служители на Районно управление, Пътна полиция и Специализираните полицейски сили.

Само за ден: 690 глоби за автомобили без винетки

В рамките на три часа са проверени 237 автомобила и 296 лица.
Констатирани са 80 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 28 акта и 52 фиша. Най-честите нарушения са неизползване на обезопасителните системи в автомобилите от водачи и пътници, както и нарушаване на ограничението на скоростта в и извън града.

МВР

За скорост са съставени 24 фиша, от тях 11 са на главен път І-6 в района на разклона за село Гавраилово. Съставени са 9 акта на стойност 150 лева за монтирани газови уредби, без обстоятелството да е посочено в контролния талон на автомобила, 2 акта за затъмнени челно и странични стъкла, други 2 акта - за нерегулирани светлини на фаровете, което може да доведе до заслепяване на останалите участници в движението.

115 санкции на шофьори и пешеходци са наложени при полицейска операция в Сливен

Отнети са 4 шофьорски книжки за неплатени глоби, като един от водачите има неплатени глоби в размер на 1640 лева.
Санкциониран е шофьор, който въпреки присъствието на полицейски автомобил, не е дал предимство на пешеходци. Нарушението е констатирано на бул.”Илинденско въстание”.

МВР

В проверките бяха включени и служители на РУ-Сливен, в действие бяха и всички налични технически средства за контрол на скоростта, както в град Сливен, така и на територията на районните управления Нова Загора, Котел и Твърдица. Униформените следяха и за опасно поведение на водачи, застрашаващо живота и здравето на останалите участници в движението

Има ли нови глоби на КАТ и как ни санкционират на пътя?

Акциите по пътна безопасност и засилената патрулна дейност по установяване на водачи, употребили наркотици и алкохол на територията на Районно управление продължават.


Над 30 000 пътни нарушения по Коледа (ВИДЕО)

Ръководството на ОД на МВР ще използва всички законови средства за установяване и санкциониране на нарушения, които влияят пряко на пътния травматизъм.