/ iStock/Getty Images
При специализираната полицейска операция, проведена на 15 срещу 16 февруари на територията на областните дирекции в Търговище, Русе и Силистра са проверени общо 483 моторни превозни средства, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейските екипи следиха за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, от неправоспособни или водачи, лишени от правото временно да управляват, недопускане на движение на автомобили с отнета регистрация или на такива, които не са имали задължителна полица за застраховка Гражданска отговорност.

Само за ден: 690 глоби за автомобили без винетки

На територията на трите области са установени общо 13 шофьори да управляват след употреба на алкохол над  допустимото, 2–ма са отказали да бъдат тествани, а в района на Търговище - двама, шофирали след употреба на наркотични вещества. Двама, шофирали без да имат свидетелство за управление на МПС, са засечени на територията на ОДМВР-Русе и Търговище. Случай на управление на МПС без регистрация е установен в ОДМВР-Търговище, а в ОДМВР-Силистра водач е управлявал кола с чужди регистрационни табели. Общо и в трите области на водачи са съставени 67 акта за установени административни нарушения и 106 фиша, на 10 - има са отнети свидетелствата за управление на МПС и са дерегистрирани 7 моторни превозни средства

Установени са и три случая на управление на МПС без Гражданска отговорност -  2 в Русе, 1-в Търговище.
пресцентър, МВР