/ МВР
Иззеха канабис, нелегален тютюн и артефакти във Видинско, съобщиха от полицията.

След спецакция: Иззеха множество антични предмети и оръжие

В хода на проведена на 18 февруари операция, полицаи от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР-Видин и колегите им от Районно управление-Видин предприели действия на територията на Димово.

МВР

Криминалисти извършили личен обиск на 35-годишен местен жител, у когото открили 6 грама зелена суха маса и цигара с 0.5 грама трева. При полевия наркотест листната маса реагирала на канабис.

Иззеха над килограм марихуана и старинни предмети в пещерско село (СНИМКИ)

Последвали претърсвания на два адреса, свързани с мъжа - в Димово и в местността „Барата“, в землището на градчето. Във фургон в земеделския имот, разследващите са иззели 70 грама зелена суха тревиста маса канабис.

Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Случаят е докладван в прокуратурата. Малко по-късно криминалисти извършили претърсване в частен имот, обитаван от 48-годишен жител на Димово.

МВР

Там открили и иззели кашон с 2 кг нарязан тютюн без бандерол, електрическа машинка за пълнене на цигари, металотърсач и множество предмети с белези на артефакти - 31 монети и пет пръстена, части от накити, две монети и пръстен от жълт метал.

Спипаха двама със старинни монети и предмети

Още 0.780 кг нарязан тютюн без бандерол иззели полицаи от дома на друг жител на Димово.
По случая е заведена преписка с оглед проверка за наличие на достатъчни данни за извършено престъпление.