Сграда на годината, приз „Добро сърце”, Личност на годината и журналист определиха в Нова Загора
Сграда на годината, приз „Добро сърце”, Личност на годината и журналист определиха в Нова Загора / Общински пресцентър Нова Загора

 

На тържествена церемония в Нова Загора на 19 декември се състоя връчване на наградите за сграда на годината, приз „Добро сърце”, журналист на годината и личност на 2012г. Проявата се организира от Община Нова Загора съвместно с журналисти и представители на бизнеса. Целта е да се направи равносметка на постигнатото през годината в различни сфери на обществения живот и да се отличат най-добрите постижения и личности, които са ги реализирали. Кметът Николай Грозев приветства присъстващите и направи кратка ретроспекция на постигнатото през годината в областта на инфраструктурата. Той отбеляза, че съвместната работа между ръководството на местната власт, общински съвет и бизнеса дава много добри резултати и заяви своята увереност, че доброто сътрудничество между тях ще продължава и в бъдеще, за да може община Нова Загора да гради и утвърждава своя модерен европейски облик.

Сред множеството модернизирани обекти в областта на строителството и инфраструктурата, за сграда на годината беше избрана обновеното СОУ „Иван Вазов”. Наградата получи директорът на учебното заведение Бойка Няголова.

За втора поредна година Община Нова Загора връчи приз „Добро сърце”. През изминалата година доброволците от Българския червен кръст организираха редица инициативи, с които показаха, че не са безразлични към хората в неравностойно положение. Със своята дейност те ни показаха, че не ни струва много да бъдем добри, но нашият жест е от голямо значение за нуждаещите се. Тяхната отдаденост и усилие заслужава благодарност и уважение, затова и тази година един от тях беше удостоен с приз „Добро сърце”. Наградата получи Евдокия Найденова от СОУ „Иван Вазов”.

Наградата за журналист на 2012г. беше присъдена на Станислава Кръстева от „Яница-ТВ”.

И тази година най-трудният и отговорен избор беше за личност на годината. Носителят на тази престижна награда се номинира и избира по няколко водещи критерии  - обществено поведение, личност общественик, ръководител, политик, който с реализирани идеи и решения през годината е допринесъл за подобряване на условията на живот, труд и образование, подобрения в сферата на здравеопазването, изкуството и културата, гражданин със значителен принос и спечелил достойно признанието на обществеността. Наградата за личност на 2012 г. беше връчена на Галя Захариева от кмета Николай Грозев.

Удостоените с отличията за 2012г. получиха плакети със знака на Община Нова Загора, грамоти и награди.