С 30 нови дръвчета бе даден старт на озеленителната кампания на озеленителната кампания в Сливен
С 30 нови дръвчета бе даден старт на озеленителната кампания на озеленителната кампания в Сливен / Общински пресцентър Сливен

Кметът на Сливен инж. Кольо Милев и неговите заместници засадиха днес 20  дръвчета в градинката до Дамарския мост в центъра на града. С инициативата в Седмицата на гората кметският екип даде старт на озеленителната кампания, която ще продължи и през следващия месец. 10 нови дръвчета има от днес и в градинката до бл.29 в кв. „Сини камъни”. В акциите по засаждането на ясен, дугласка ела и туи се включиха граждани и служители на общинската администрация.

„В кампанията ще засадим нови растения, както по реките, така и в междублоковите пространства. Общината ще предостави дървета на всички граждани, които искат да се включат в инициативата. Ще повторим кампанията и през есента”,  обясни кметът.

Освен фиданки, общината предоставя тор и инструменти. Това ще става по заявка на кварталните отговорници, домоуправители и организации. Дръвчетата ще бъдат доставяни на гражданите с транспорт на общината.

В момента се изготвя график за доставката до доброволците по засаждането.  „Идеята ни е в разсадника на общината в Сливенските минерални бани да се отглеждат декоративни храсти, дървесни горски видове и фиданки, необходими за залесителните кампании”, каза Лиляна Симеонова, експерт по горите в общината.