Проверяват имоти с възможности за настаняване на бежанци в Ямболско
Проверяват имоти с възможности за настаняване на бежанци в Ямболско / Областна администрация Ямбол

Областният управител на Ямбол Николай Пенев взе участие в първото заседание на междуведомствена работна група, сформирана във връзка с възможността за поява на бежанска вълна по българо-турската граница.

Групата е създадена със заповед на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, с оглед на сложната ситуация в Сирия и постоянно разрастващата се хуманитарна криза в региона.

Комисия, назначена със заповед на областния управител от 2 септември, започна проверка на държавния фонд в областта, за да оцени реалното състояние на имотите и възможността някой от тях да бъде ползван за настаняване на бежанци, съобщиха от областна администрация.

Председател на Комисията е заместник областният управител Иван Иванов, а резултатите от проверката трябва да бъдат обобщени до 13 септември.

Тази седмица предстоят срещи на областния управител с ръководители на ангажираните териториални звена /Гранична полиция, ОД на МВР, РЗИ и др./, за да се уточнят конкретните задачи на всяко ведомство.

„Разчитам на добрата координация и сътрудничество, както между отговорните институции, така и от страна на медиите за своевременно информиране на обществеността”, коментира Николай Пенев.