Посещение в ямболски училища от участници в национална конференция
Посещение в ямболски училища от участници в национална конференция / netinfo

Две ямболски училища днес ще бъдат посетени от участниците в четвъртата национална конференция „Училището – желана територия на ученика”. Традиция в тези конференции е след пленарните заседания да се отдели един ден за посещение на училища, създали добри педагогически практики.

 

Тази година Националната комисия се е спряла на ОУ „Йордан Йовков” и гимназия „Васил Левски”. Темата на доклада, с който е участвало основното училище, е „Информационните технологии и обучението по музика на деца билингви”. Автор е Татяна Димитрова. Гимназия „Васил Левски” пък е впечатлила с доклада „Фантазии върху стъкло – рисуваме Европа в училище”, с автори преподавателят Ваньо Банков и учениците Мариета Боянова и Стефан Стоянов.

 

По време на визитата си в Ямбол освен среща с педагогическия персонал и ученици в двете избрани учебни заведения, участниците в националната конференция ще се запознаят с ямболското културно – историческо наследство. Предвидена е визита до резервата „Кабиле”, както и запознаване със забележителности като Безистена, историческия музей, храма „Свети Николай Чудотворец”, постоянните експозиции в художествената галерия. „Жорж Папазов”. В галерията гостите ще изгледат представлението „Физика с Ромео и Жулиета”, дело на ученици от професионалната гимназия по икономика „Г. С. Раковски”.