Полицаи иззеха близо 300 00 къса цигари без бандерол
Полицаи иззеха близо 300 00 къса цигари без бандерол / DarikNews.bg, архив

280 000 къса цигари без бандерол са иззети при акция на "Икономическа полиция"-Сливен и служители на ОДМВР-Пловдив. Задържането на контрабандните цигари е станало след проведени оперативно-издирвателни действия и придобита оперативна информация.

Доставката на цигарите е трябвало да стане на територията на Пловдив.

На 19 февруари съвместно със служители на ОДМВР-Пловдив е осъществена спецакция в складова база, където е задържан 41-годишен мъж од Пловдив. При извършените процесуално-следствени действия са намерени и иззети 280 000 къса цигари без бандерол.Те са били укрити в специално пригоден тайник в товарен автомобил "Мерцедес".

Работата по случая продължава.

420 килограма нарязан тютюн без акцизен бандерол, превозван в товарен автомобил, са хванали служители на РУ-Твърдица. Автомобилът е спрян в 16,20 часа на 19 февруари на главен път І-6 за проверка на винетен стикер.

Автомобилът е управляван от 46-годишен водач от село Крушари, област Добрич. При проверката полицейските служители установяват, че в автомобила се превозват 50 найлонови торби със ситно нарязан тютюн в с тегло 420 килограма.

Товарът е предаден на служители от Агенция митници.