Отбелязваме Деня на християнското семейство и младеж
Отбелязваме Деня на християнското семейство и младеж / netinfo

Тържество по повод Деня на християнското семейство и младеж - 21 ноември, ще се проведе тази вечер от 17 часа в зала „Зора" в Сливен. Беседа на тема "Светогорската мъдрост - за изпитанията в семейството" ще  изнесе протоиерей Павел Гърбов.

Ще участват деца от школата по изкуствата към читалище "Зора".

Негово Високопреосвещенство Сливенският Митрополит Иоаникий ще обобщи тържеството и ще  благослови присъстващите. Той ще връчи наградите на отличените деца, участвали в конкурса на тема "Аз и моето християнско семейство", организиран от  Младежкия просветен център "Ихтис" при катедралния храм "Св. Димитър". В

сички деца, взели участие в празничната програма, ще получат от дядо Владика детска Библия и православно календарче за 2010 година. 

На 21 ноември светата Православна църква чества празника Въведение Богородично. Когато малката Мария навършила 3 години, благочестивите й родители я завели в храма и я оставили там да служи на Бога и да се подготвя за великото си предназначение - да бъде Майка на Божия Син. Въведение Богородично за първи път се е отпразнувал като самостоятелен празник през 715 година.

През 543 година император Юстиниян Велики построил в Константинопол църква, посветена на Въведение Богородично. Българската православна църква е отредила празникът Въведение Богородично да бъде посветен на  православното християнско семейство и православната християнска младеж.