Общината планира реконструкция на четвъртокласната пътна мрежа
Общината планира реконструкция на четвъртокласната пътна мрежа / Общински пресцентър Сливен

 

Община Сливен е обявила процедура за избор на изпълнител за проект за основен ремонт и технологично възстановяване на улични настилки.  Шест са обособените позиции – три от тях са за града и кварталите, а останалите за населените места на територията на общината. Общата стойност на проекта е 2 400 000 лева, като тази година ще бъдат изразходвани 950 000 лева.

Заместник-кметът Иван Манчев обяви още, че предстои обявяване на процедура за реконструкция на четвъртокласната пътна мрежа в общината, за зимно поддържане на общинските пътища, както и за някои текущи ремонти.

Вече е сключен договор и предстои възлагане на проекта за реставрация, консервация, експониране и социализация на крепостта „Туида”. Предстои и процедура за инженерингова услуга за предварителни проучвания и изпълнение на проекта за реконструкция на зала „Сливен”.

„Направихме опит да разширим капиталовата програма с актуализация на общинския бюджет през юли, но предложението не беше прието. Надявам се, че това ще се случи през септември. Вашето мнение ни е много необходимо и сме отворени към идеи”, обърна се Иван Манчев членовете на Камарата на строителите.

В работния панел на срещата между община Сливен и Камарата на строителите бяха обсъдени текстовете на общински наредби, свързани с публично–частното партньорство и възстановяването на повредената техническа инфраструктура. Работна група от двете страни ще се срещне отново на 10 септември, за да обсъди текстовете на наредбите.