/ БГНЕС, архив
Областният управител на Сливен Чавдар Божурски изпрати писма до директора на ОД на МВР и началника на Отдел „Автомобилна администрация“, в които препоръча да бъдат предприети конкретни мерки срещу нерегламентираното придвижване на дребни преживни животни.

Установиха вторично огнище на чума в Болярово

Препоръките са дадени съгласно разпореждане на министъра на земеделието и храните Румен Порожанов, съгласувано с министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Повод за него е усложнената епизоотична обстановка в страната.
 

Чавдар Божурски
Областна администрация-Сливен


Органите на МВР и „Автомобилна администрация“ в Сливенска област ще извършват стриктни проверки на транспортните средства, превозващи дивеч, фуражи, живи животни и птици.

В две стада има констатирана положителна проба, временно евтаназията се отлага

Ще се следи за наличието на ветеринарно-медицинско свидетелство за придвижване, дали транспортните средства са лицензирани, дали са спазени изискванията за хуманно отношение към животните по време на транспортирането и на фуражните забрани.

Отлагат евтаназирането на животните в Странджа

В случаите на нерегламентирано въвеждане и транспортиране на дивеч, живи животни и птици или суровини и храни от животински произход ще бъде уведомявана Областната дирекция по безопасност на храните.
Областна администрация-Сливен