/ БГНЕС, архив
Снеговалежът продължава да вали сняг, но вятърът вече е до 5 м/сек в сравнение с вчерашния ден, когато достигна скорост над 34 м/сек (120 км/час). Няма бедстващи и пострадали хора и автомобили.

Без Синя зона за платено паркиране в Сливен и днес

Ток и вода има навсякъде в общината. Снежната покривка в планинската част е 40-50 см, като на места има образувани снегонавявания и преспи с височина над метър.

Кметовете потвърждават, че е заредено със стоки от първа необходимост. На входовете и изходите на селата Градско, Въглен, Зайчаре, Божевци и другите населени места в този район придвижването на автомобили е изключително затруднено.

Вчера в късния следобед са получени сигнали за паднали дървета в посока м. Чуката – вр. Българка – м. Даулите – с. Раково. Снежната покривка и снегонавяванията затрудняват аварийни екипи при отстраняване на падналите дървета в по-кратки срокове, което е и причина за нарушената проходимост в тези участъци.

Затворени за движение са Твърдишкия проход и пътя Гурково-Сливен

Усилени са ресурсите за обработката на пътя м.Чуката – м. Карандила – вр. Българка – с. Раково, до границата със с. Нейково. 
Снежната покривка в равнината част от общината е около 4-5 см. Възложено е опесъчаване в направление с. Ковачите – с. Младово поради получени сигнали за заледени участъци.

Булевардите и основните улици за движение на обществения транспорт в града са обработени и проходими. Образувалата се киша по пътното платно е смесена със сол и това помага срещу заледяване.

27 февруари неучебен ден в общините Сливен, Котел и Нова Загора

В тъмната част на денонощието, по думите на инвеститорския контрол, кишата ще бъде почистена и пътното платно ще бъде обработено срещу заледяване.

Екипи са реагирали на получените сигнали през нощта, в това число и за зимното поддържане на общинската пътна мрежа. Екипите продължават да работят.