Министър Николай Василев ще участва в кръгла маса за хората с увреждания
Министър Николай Василев ще участва в кръгла маса за хората с увреждания / netinfo

Кръгла маса за проблемите на хората с увреждания организират Областното и общинското ръководство на НДСВ – Сливен с подкрепата и домакинството на областния управител Христина Чолакова. Форумът е на тема „Социалното включване на хората с увреждания – ще стане ли реалност?”.

Кръглата маса ще започне от 9.20 часа в единствената в града достъпна за инвалиди зала на Областна администрация. Участие в нея са потвърдили министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, евродепутатът от НДСВ Биляна Раева, депутатите от парламентарната група на партията Деница Димитрова и Христина Христова, както и Георги Евгениев – регионален координатор на партията. Поканени са всички депутати от Сливенския избирателен район. Участие в кръглата маса ще вземат представители на Сливенската митрополия, Областната администрация и община Сливен, на регионални структури на държавни институции, обществени и неправителствени организации, работещи с хора с увреждания, както и на социални заведения от областта.


Ще бъдат дискутирани темите за европейската и държавната политика на хората с увреждания и в частност тази на НДСВ и на област Сливен, както и проблемите на социалното включване на хората с увреждания. Предвидени са и тематични изказвания, които ще обхванат темите за предизвикателствата към общинската администрация за социално включване на хората с увреждания, как върви този процес съответно в сферата на образованието и на трудовата реализация и ролята на църквата в него.