Конкурс за началник на областен отдел Автомобилна инспекция
Конкурс за началник на областен отдел Автомобилна инспекция / Дарик Сливен

4-ма кандидати от Сливен са допуснати до явяване на тест за конкурса, обявен от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" за началник на областната структура на агенцията". Сред издържалите първият тур е и сегашният директор на Регионална дирекция „Автомобилна администрация" в Сливен Иван Султанов.

Самият той потвърди пред Дарик. Общо желаещите да  заемат поста началник на областен отдел са били 7 души. Тестът ще се проведе на 1 февруари, резултатите ще бъдат ясни в края на месеца. След това  предстои интервю с издържалите теста и след 14 дни ще бъде ясно кой ще е началник на областния отдел на агенцията в Сливен.

Обявеният конкурс е следствие от одобрените от МС структурни промени в Устройствения правилник на агенцията, обнародвани на 15 декември 2009 г. С приетите изменения броят на дирекциите е намален от 33 на 4, а досегашните 27 регионални дирекции са преобразувани в областни отдели, съобщават от пресцентъра на институцията.

Това е част от политиката на новото ръководство на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за подобряване на качеството и ефективността на работата на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация".