КАТ проверява товарни автомобили
КАТ проверява товарни автомобили / Дарик Сливен, архив

Проверки на товарни автомобили по метода „широкообхватен контрол” ще се проведат до края на работната седмица на територията  на Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. Пътните полицаи ще се следят за употреба на алкохол и упойващи вещества, редовна застраховка „Гражданска отговорност”, платена ли е винетна такса за ползване на определен срок на пътищата от републиканската пътна мрежа и други нарушения.

Операцията на 10 февруари ще се проведе 10.00 до 12.00 ч., на главен път І-6 на км.365+500 в района на община Твърдица. На 11 февруари от 10.00 до 12.00 ч. на главен път ІІ-48, на изхода от град Котел за град Омургаг.

На 12 февруари от 10.00 до 12.00 ч. в град Нова Загора на ул.”Цар Освободител”, до заведение „Ваяна”. На 13 февруари от 8.00 до 12.00 ч. на бул.”Банско шосе” в град Сливен, до сградата на КАТ.

Основни причини за възникване на инциденти с участието на товарни автомобили са неспазване времето за почивка от водачите, превишената скорост, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите, коментират от Областната дирекция на МВР в Сливен.