Хванали избягал затворник по снимка в сайт за запознанства
Хванали избягал затворник по снимка в сайт за запознанства / netinfo

Издирван беглец от затвора е задържан, след като е бил разпознат на 11 февруари по снимка от полицейски служител от Сливен, съобщиха от Областна дирекция на МВР.

29-годишният Д.С. от сливенското село Сотиря бил опасен рецидивист и бил обявен за общодържавно издирване  на 10 декември 2009 година след като избягал от бургаския затвор, където излежавал 20 годишна присъда.

Избягалият затворник пуснал своя снимка в популярен сайт за запознанства. Полицаите направили оперативна комбинация и поддържали контакт с издирвания, докато локализират на местонахождението му.

При взаимодействия на служителите на Областните дирекции на МВР в Стара Загора и Сливен е било организирано наблюдение на адреса в старозагорския кв."Три чучура" и рецидивистът е задържан на 12 февруари при влизане в жилището и е приведен в Затвора град Стара Загора чрез областно звено "Охрана на съдебната власт".

Той е извършител на множество престъпления - кражби грабежи, незаконно преминаване на държавната граница и бягство от местата за лишаване от свобода, за които срещу него са образувани 8 досъдебни производства в ОДМВР- Сливен, Стара Загора и ГПУ - Калотина и са приключени четири съдебни дела.  

Д. С. е оказал съпротива при задържането, а при направения личен обиск от него е  иззет газов пистолет с 4 газови патрона в пълнителя.