Делото срещу ямболския кмет отиде във Върховния касационен съд
Делото срещу ямболския кмет отиде във Върховния касационен съд / netinfo

Наказателното дело срещу ямболския кмет Кирил Тодоров е изпратено във Върховния касационен съд, съобщи председателят на съда Добрин Кючуков. Това се наложи, след като всички 15 окръжни съдии от Ямболски окръжен съд си направиха самоотвод по делото на кмета. Защитата на Кирил Тодоров поиска отвод на съдиите, заради излезлите в местния печат публикации, които са настроили общественото мнение и ще попречат на обективността им.

На 12 януари тази година Ямболска окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Кирил Тодоров, в който го обвинява в длъжностно престъпление затова че е причинил вреда на община Ямбол в размер на 126461, 60 лв. Сумата бе отпусната от Постоянната комисия за защита на населението от бедствия аварии и катастрофи за ремонт на тласкателния водопровод на града. Парите са били приведени от общината по сметките на две фирми от Сливен и от Добрич, но от там следите им се губят.

Според разпоредбите на Наказателното процесуалния кодекс, ако съдът, на който е подсъдно делото, не може да сформира съдийски състав, Върховния касационен съд го разпределя на друг съд от същия ранг. До 10 дни ще стане ясно в коя част на България ямболският кмет трябва да се яви пред Темида.