Движението е затворено до приключване на огледа
Тежка катастрофа между ТИР и автобус в Сливенско, има загинал, съобщиха от полицията.

Сигналът за произшествието е получен в 06:20 часа Инцидентът е станал между селата Радево и Млекарево. Челно са се ударили товарен автомобил тип „гондола“ и автобус „Сетра“, превозващ работници към рудник в село Ковачево.

Тежка верижна катастрофа затвори Е-79 (СНИМКИ/ВИДЕО)

БГНЕС

При произшествието на място е загинал 57-годишният водач на товарния автомобил. Той е от село в Община Мъглиж. 57-годишният шофьор на автобуса е ранен. Той е откаран в болнично заведение в Сливен, с фрактура на крака.

Към момента няма данни за сериозно пострадали от пътниците в автобуса. Повечето от работниците са се придвижили до работните си места, където се преглеждат в лечебницата към мината.

"Отворен за движение е пътят II-55, където при катастрофа д загина шофьор на камион", съобщи говорителят на областната полиция в Сливен Първолета Мандинска.

Специализирана техника на "Пътна помощ" за товарни автомобили е вдигнала катастрофиралите камион, тип "гондола", и автобус "Сетра", като това е отнело повече от час.

Полицейски екип е съпроводил пътната помощ до КАТ-Сливен, където ще се съхраняват автомобилите.

По време на катастрофата в района е имало гъста мъгла. Автобусът е навлязъл в насрещното движение и така е станал ударът. Изясняват се причините за инцидента, посочиха от полицията.