Бал на осмокласниците от община „Тунджа
Бал на осмокласниците от община „Тунджа / община Тунджа

Проведе се ежегодният бал на осмокласниците от община „Тунджа", организиран от общината, Общинският център за изкуство и извънучилищна дейност „Тунджа" и Сдружението на директорите на учебните заведения.

Приветствие към осмокласниците, директорите и учителите от осемте основни училища поднесе кметът на общината Георги Георгиев. В него той сподели: "Скъпи осмокласници, предстои ви промяна! Бъдете самите вие тази промяна! Опитвайте непрестанно и променяйте себе си и света към по-добро! Бъдете здрави, бъдете амбициозни, бъдете смели в своите начинания, вярвайте в себе си и в своите мечти. Съхранете най-хубавите спомени от родното училище и помнете вашите учители, направили всичко за вас с любов и висок професионализъм. Имайте самочувствието на млади хора, притежаващи необходимите знания и качества, с които да вървите по пътя, който ще избирате".

Поздравителни адреси получиха всички осмокласници.

Кметът Георгиев връчи ленти с надпис „Отличник" и грамоти и на всички отличници.
Участниците в бала бяха поздравени с изпълнения на един от тунджанските певчески таланти - Даниела Косева от село Кабиле и с танца на ученичката Николинка Йорданова от с. Тенево.

Стипендианти, които получиха финансова подкрепа по проекта „За ромите заедно с ромите", отправиха своите поздравления към всички осмокласници и ги насърчиха да продължат с образованието си и занапред.