Заловиха двама бургазлии, измамили старица с 1000 лв.
Заловиха двама бургазлии, измамили старица с 1000 лв. / Дарик-Шумен

Двама бургазлии на 32 и 29 години са задържани от полицията по подозрение, че са измамили възрастна жена с 1000 лв., информират от ОД на МВР-Шумен. 83-годишна жена от село Драгоево подала сигнал, че е станала жертва на измама. Тя обяснила, че през вчерашния следобед в двора на дома й е влязъл непознат мъж, който я заговорил. Поздравил я, а след това и заявил, че е отсъствала от дома си. Възрастната жена му отговорила, че е ходила на гости при роднини в друго населено място.

След това непознатият мъж, който бил твърде любезен и обяснил, че печели награда от 500 лв. Накарал старицата да проведе разговор по мобилен телефон с „шефа му", който да обясни условията на играта. Заявено й било, че за да получи наградата не трябва да има никакви налични пари. Жената набързо обяснила, че има спестявания в банка. Мъжът я попитал има ли пари и у дома си, а жената обяснила, че притежава сумата от 1000 лева. Тогава непознатият и заявил, че трябва да донесе парите да ги опишат. Бабата донесла парите, които били поставени в плик. Мъжът и казал, че ще трябва да ги опишат, а тя да влезе в дома си и се облече. След като отново излязла на двора непознатият бил изчезнал.

По време на разследването служителите на реда изяснили, че в селото е забелязан лек автомобил "Фолксваген", с бургаска регистрация, тъмносин на цвят. Веднага били уведомени съседните районни управления. Около 19.00 ч. в село Партизани, област Варна полицаи спрели за проверка лек автомобил "Фолксваген", с бургаска регистрация, управляван от 29-годишен шофьор от Бургас и пътник мъж без документ за самоличност, като при извършения личен обиск в него е намерена сумата от 1380 лв.

По-късно е установена самоличността му, той е на 32 години, също от Бургас, известен на полицията с множество извършени измами, обявен за общодържавно издирване в началото на месец юни от Районно управление "Полиция"-Кърджали. Двамата мъже, които са криминално проявени са задържани, като заподозрени в извършване на измамата. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.