СУ "Панайот Волов"
СУ "Панайот Волов" / СУ

Кабинетът по технологии и предприемачество на СУ „Панайот Волов” гр. Шумен се преобрази в кръчмата на Странджата, където старият знаменосец посреща и гощава хъшовете с боб. Картина, която показва живота на емигрантите не откъм героичната му страна, а като справяне с глада и несгодите.

СУ "Панайот Волов"
СУ


Учениците пресъздадоха репликите на героите и цялостната атмосфера в кръчмата, а речта на Странджата бе произнесена с ораторско майсторство и въздействаща сила.

Учениците, разделени на отбори, разсъждаваха, тълкуваха и се аргументираха по поставените литературни и исторически въпроси, като отговорите си оформяха в текстов документ (WORD) – умения, предмет на темата „Текстообработка” по информационни технологии.
 

СУ "Панайот Волов"
СУ

Това бе иновативен интегриран урок по БЕЛ, Технологии и предприемачество, Информационни технологии, История и цивилизации на тема: “Странджата в живота на хъшовете - „Немили-недраги”, III глава” в 7 а и 7 б клас. Преподаватели: Димитрина Захариева, Емилия Петрова, Цветомира Георгиева, Мария Желязкова, Йордан Радев, Васил Петров.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.