Делегация от Китай в Търговище
Делегация от Китай в Търговище / Пресцентър общинска администрация Търговище
Делегация от Китай в Търговище
99312
Делегация от Китай в Търговище
  • Делегация от Китай в Търговище
В Търговище бе подписан и вторият Протокол за намерение за побратимяване между китайския град  Хъби и Община Търговище. Документът бе подписан от секретаря на общината Христалина Халачева и директора на Комисията по външните работи на град Хъби  Джао Дзяю. Техните подписи бяха заверени от кмета на Търговище, д-р Дарин Димитров и висшия съветник на Правителството на Хъби  Фан Сюфанг. 
Такъв Протокол вече беше подписан при посещението на делегацията от Търговище в Хъби през април тази година. Двата протокола, подписани съответно в двата града, са задължителен предварителен етап от процедурата за двустранно сътрудничество. Следващата стъпка е те да бъдат одобрени и от Външното министерство на Китайската народна република.
След официалното подписване на документите кметът д-р Дарин Димитров изрази удовлетворение от визитата на делегацията от Китай, която е на двудневно посещение у нас. „Побратимяването ще отвори нови възможности и за двете страни в сферата на културата, образованието, бизнеса.“, каза още д-р Димитров. 
Ръководителят на китайската делегация Фан Сюфанг  благодари на домакините за топлото посрещане и изрази отличните си впечатления от града ни. Той връчи на д-р Димитров месингова статуетка на жерав, който е символ на град Хъби. „Нека пренесем посланията за късмет и добруване, които носи жеравът и в нашето бъдещо сътрудничество“, каза г-н Сюфанг. 
Китайската делегация, водена пристигна в Търговище на 16 октомври по покана на кмета д-р Дарин Димитров. В състава й са още: директорът на Комисията по външни работи, зам.-директорът на Комисията за развитие и реформа, президенти и представители на водещи фирми от провинция Хънан. 
В програмата на гостите бяха включени работни посещения в местни предприятия за производство на стъкло, кабелни системи, багрене на конфекционни облекла, както и на детски заведения в град Търговище.
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари