Три фирми искат да ремонтират сградата на Община Шумен
Три фирми искат да ремонтират сградата на Община Шумен / netinfo

Три са фирмите, желаещи да извършат ремонта на сградата на Община Шумен. Това стана ясно по-рано днес, когато назначената от кмета комисия отвори офертите на кандидатите в обществената поръчка.

Отворени бяха офертите на "България пласт трейд" ЕООД, "ЮМС Инвест" ЕООД от Русе и "Мик Билд Русе" ЕООД.

Това е втората процедура, защото първата се провали заради нередност в документацията. Максималната заложена цена за ремонта е 120 787 лв. без ДДС.
Най-високата предложена цена е направена от „България Пласт Трейд" - 118 480 лв., като за ремонта ще са нужни 24 дни. От „ЮМС Инвест" посочват, че ще свършат работата за 30 дни, срещу 94 999 лв.
„Мик Билд Русе" ще похарчи за ремонта, който ще извърши за 20 дни - 92 747 лв.

Председателят на комисията инж. Валентина Йорданова поясни, че при избора на изпълнител основен критерий ще бъде работната програма на изпълнителите. Важно ще бъде избрания изпълнител така да планира и извърши ремонтните дейности, че да не спира функционирането на администрацията.

Ремонтните дейности от по тази поръчка реално са първи етап от идеята за подобряване на сградата на общинска администрация. Едно от основните задания е подмяна на дограмата на сградата.

До 20 дни комисията ще избере победител от обществената поръчка.