Тодор Тодоров не се яви на делото срещу него, бил на лечение
Тодор Тодоров не се яви на делото срещу него, бил на лечение / netinfo
Шуменският окръжен съд не даде ход на заседанието по делото за убийството на свещеника от село Мировци Стефан Каменов. Причината за това бе неявяването на подсъдимия Тодор Тодоров, който страда от рак на гърлото. Той е представил медицинско, според което днес се налага да бъде на лъчетерапия в онкодиспансера в Шумен.

Според съдът обаче, подсъдимият няма уважителна причина да не се яви и ще бъде доведен принудително по-късно днес. Съдия Свилен Станчев подчерта, че в медицинското, представено от Тодоров, няма дата, за която се налага той да бъде хоспитализиран, поради което не може със сигурност да се разбере дали той наистина е на лечение в онкодиспансера. Освен това в документа не са посочени името и длъжността на този, който го е подписал.

Престъплението е извършено преди близо 13 години. Подсъдими по делото бяха Тодор Тодоров и Александър Гочев. То вече се гледа само срещу Тодоров, защото другият обвиняем се удави в Дуранкулашкото езеро миналата година.

Обвинението срещу Тодор Тодоров е за грабеж, придружен с убийство. За това престъпление в Наказателния кодекс е предвидена присъда от доживотен затвор или лишаване от свобода от 15 до 20 години.