/ iStock/Getty Images
Полицаи в Каолиново са задържали мъж за опит за подкуп, съобщиха от ОД на МВР-Шумен.

Почерпен шофьор в Бургас опита да подкупи униформени с 250 евро

Полицаите, които работили по осигуряване на безопасността на движението на КПП "Пристое". На 16 септември те спрели за проверка водач на автомобил с чужда регистрация.

Зад волана бил 67-годишен мъж, адресно регистриран в дуловското село Черник. Униформените го уведомили, че ще му бъде наложена глоба с фиш за това, че управлява без да са му включени светлините.

Мъжът отишъл до патрулния автомобил и хвърлил банкнота от 10 лева с думите "все едно нищо не е станало". Шофьорът е задържан за 24 часа и е образувано досъдебно производство.

За малко повече от месец това е втори идентичен случай с даване на облага на длъжностно лице от Шумен, за да не извърши задълженията си по служба.

Неправилно паркирал варненец подхвърли 50 лева на полицаи

При пътен полицай от града, който бил командирован в Поморие да контролира движението, в средата на август отишъл местен жител и му съобщил, че пред търговско помещение в непосредствена близост имало спрян лек автомобил, който му пречи да си свърши работата.

Към отишлия на място полицейски екип се насочил мъж. Установено било, че това е собственикът на колата. Полицейските служители му казали, че ще му бъде наложена глоба с фиш за извършеното нарушение.

При въвеждане на данните от пътния полицай от Шумен, мъжът отишъл до служебния автомобил и поставил върху таблета му банкнота от 20 лева. Мъжът е бил задържан, а по случая е образувано досъдебно производство.