Шестокласник събра 1 тон хартия в кампанията „Гората за децата” на РИОСВ-Шумен
Шестокласник събра 1 тон хартия в кампанията „Гората за децата” на РИОСВ-Шумен / netinfo

Шестокласникът Денислав Пенев зае първо място в индивидуалното класиране в кампанията „Гората за децата" на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен с общо количество събрана хартия за рециклиране от близо 1 тон. В навечерието на Световния ден на околната среда - 5 юни, той беше награден лично от директора на РИОСВ-Шумен Теофан Димитров с фотоапарат, грамота и розов храст.

Мащабната кампания на екоинспекцията събра общо над 7,5 тона хартия за рециклиране. На второ място беше класирана София Георгиева с 519 килограма хартия, а с трето място беше отличена Ралица Христова. Награди получиха и децата от СОУ „Васил Левски" в Нови пазар, които се включиха най-активно в кампанията, както и група „Слънчо" от ЦДГ „Конче-Вихрогонче" и група „Мечта" от ЦДГ 32 „Дружба".

Участие в церемонията взеха и децата от ЦДГ 32 „Дружба", които се включиха с атрактивен танц, посветен на Деня на околната среда. Специална програма бяха подготвили и малчуганите от екоклуб „Приятели на здравето" при Начално училище „Княз Борис I".