Румен Такоров се срещна с носителката на Гран при от Канагава
Румен Такоров се срещна с носителката на Гран при от Канагава / netinfo

„Винаги съм смятал , че е много важно да подкрепяме и да помагаме на талантливите деца на Търговище„ - заяви  Румен Такоров при посещението си в Школата по изобразителни изкуства към Обединения детски комплекс в Търговище. Поводът за срещата там бе направеното от него преди време дарение от 600 лв. за талантливата Гергана Димитрова Генчева. 10-годишната възпитаничка на школата спечели Гран при на 15-то Биенале на Световното Детско Художествено изложение в Канагава - Япония. Дарението на Румен Такоров ще подпомогне заминаването й за Япония. Гергана  ще може да участва в церемонията по награждаването в гр. Канагава, която ще се състои в периода 01 - 07 юли 2009г. 

Изложението се провежда на две години и се смята за най-престижния световен форум за съвременно детско  изкуство в света.

В конкурса са взели участие 84 държави и региони от цял свят, а рисунката на Гергана е една от 20 723-те, изпратени за участие в престижното изложение. Според регламента се присъждат само три Гран-при. Тази година са за представители на Япония, България и Малайзия.  Гран при за България  е присъдено на  Гергана.

 „Личната позиция, която съм отстоявал като политик и общественик винаги е била, че е необходимо да подкрепяме децата в техния стремеж да се изявяват в изкуството и да бъдат творци. И да го правим не само по време на кампании. Това е било личното ми кредо." - каза още Румен Такоров и пожела на Гергана да има самочувствието на истински художник, да знае, че е най-добрата и смело да носи името на България и Търговище.