Проф. Борислав Беджев е новият председател на Общински съвет-Шумен
Проф. Борислав Беджев е новият председател на Общински съвет-Шумен / netinfo

Проф. Борислав Беджев беше избран за председател на Общински съвет-Шумен, по време на първото официално заседание на местните парламентаристи. Кандидатурата на проф. Беджев, бе издигната от неговия съпартиец от групата на ГЕРБ проф. Добрин Добрев и бе единствена за поста на председател. След тайно гласуване с 26 гласа „за" проф. Борислав Беджев официално бе избран за председател на местния парламент в Шумен.

Проф Борислав Беджев е новият председател на Общински съветШумен
netinfo

Неговият предшественик проф. Георги Колев му връчи ключовете от кабинета на председателя, звънеца за сесийна зала и документ с пълния отчет за разходваните от него финанси. „Искам да поздравя проф. Беджев за избирането му за председател, на добър час и както аз 4 години нямах проблеми със съветниците, по същия начин и проф. Беджев да няма. Най-важното е това, което мисля че предходния общински съвет бяхме за пример - ние не правихме политика, а правихме политики за нашите съграждани", заяви проф. Георги Колев.

Проф Борислав Беджев е новият председател на Общински съветШумен
netinfo

Новият председател на местния парламент проф. Борислав Беджев благодари за доверието и заяви, че приема поста с голяма отговорност. „Приоритетите ми са тези на гражданите" допълни проф. Беджев.

Проф. Беджев предложи правилника за дейността на общинския съвет да бъде преразгледан и актуализиран. За целта бе сформирана 7-членна комисия, която започва работа по въпроса.

Проф Борислав Беджев е новият председател на Общински съветШумен
netinfo

По време на първото заседание на местния парламент областният управител на Шумен Донка Иванова пожела на съветниците успех по време на управленския им мандат. „Вие сте тук по волята на избирателите - жителите на община Шумен. С мъдрия си избор хората предложиха пъстър местен парламент, за да ни подскажат, че на изборите няма победители и няма победени - има избраници, които трябва да поемат огромната отговорност за развитието на Шумен. Желая ви да сте здрави и да имате силите и енергията да променяте към по-добри живота на шуменци. Това е шанс да загърбите партийните пристрастия, заради всички, които очакваме реални резултати", заяви в речта си Донка Иванова.

Проф Борислав Беджев е новият председател на Общински съветШумен
netinfo

Данаил Данчев от групата съветници на БСП изрази позицията, че социалистите ще бъдат конструктивна опозиция през новия управленски мандат. „През последните години община Шумен отбеляза значителен напредък в развитието на инфраструктурата, подобряването на градската среда, образованието, културата и редица други сектори, в момента Шумен е сред градовете с най-добри възможности за привличане на инвестиции. Сега е необходими да продължим пътя за превръщане на Шумне в един модерен европейски град. Ние, съветниците от групата на БСП, ще подкрепяме всяка ена добра инициатива и решение, независимо кой е вносителят, стига да е за доброто на хората", подчерта още Данчев.

Проф Борислав Беджев е новият председател на Общински съветШумен
netinfo

Представителят на партия „Атака" Добрин Чайлев също заяви ,че ще подкрепи всички добри решения за добруването на шуменци. Той допълни, че ще подкрепи и финансов одит на администрацията.