ОДК
ОДК / ОДК
Балерините от школата по класически танци, с ръководители Юлия Николова и Светла Денчева, към Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“ Шумен се представиха отлично в четвъртото издание на международния конкурс mOvmnt International Dance Competition 2020. Той се проведе в Русе.

Международният танцов форум мOvmnt International Dance Competition е организиран от „Фор А Фрийдъм” и е един от най-престижните танцови конкурси в България. В конкурса взеха участие повече от 900 танцьори. Международното жури с членове от няколко държави, имаше нелеката задача да отличи най-добрите от най-добрите.

Талантливите шуменки се завърнаха с три първи и две втори награди. Те се състезаваха в две възрастови групи в раздел „classic pointe” – категория дует, група и формация.

Дуетът в изпълнение на Олина Руменова и Анна-Мария Денчева спечели първо място с вариация на „Приятелките на Китри“ от балета „Дон Кихот“. Шуменките завоюваха и три специални награди – Награда за хореография на Светла Денчева с танцът „Баркарола“ и участие в Международен конкурс Сиракуза, Италия. 

С танца „Моцартина“ с хореография на Юлия Николова, нашите балерини спечелиха първо място и покана за участие в следващото издание на конкурса. Ръководителките на школата благодарят на своите възпитанички за труда, упоритостта и отдадеността.