Пиян шофьор събори пътна мантинела, колата му се обърна по таван
Пиян шофьор събори пътна мантинела, колата му се обърна по таван / ОД на МВР-Шумен

29-годишен пиян шофьор катастрофира и преобърна автомобила си по таван, съобщават от полицията в Шумен. Инцидентът станал 04.30ч. на 1 май на пътя от кв. „Мътница" в посока Шумен.  

На място е изпратен авто-патрулен екип, който установил, че лек автомобил Фолксфаген „Голф" с шуменска регистрация е преобърнат по таван в нивата край пътя. Измерения спирачен път от началото до канавката е близо 50 метра. Шофьорът  е изкъртил и съборил 30 метра от обезопасителната мантинела, допълват от полицията. При проверка е установено, че е седнал зад волана след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2, 39 промила алкохол в кръвта. Задържан е за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

Пиян шофьор събори пътна мантинела колата му се обърна по таван
netinfo

Шофьорът има криминални прояви. През 1999 г. е извършил взломна кражба в с.Велино, за което през 2005 г. е осъден на обществено порицание. През 2003-та година е нанесъл средна телесна повреда на жител във Велино, за което през 2008 г. му е присъдена глоба 300 лв. Година след тази присъда унищожава медни кабели в Помпената станция в село Правенци. За това деяние е осъден през 2011 година на 6 месеца условно със срок на изпитание три години.