Отдават под наем три спортни обекта, за други решават през август
Отдават под наем три спортни обекта, за други решават през август / Дарик Шумен

Три спортни обекта да бъдат отдадени под наем, решиха по време на днешното си заседание местните парламентаристи в Шумен. Залата за вдигане на тежести в спортен комплекс "Плиска" ще бъде дадена под наем на спортен клуб по карате киокушин, залата за борба в спортна зала „Юнак" - на клуба по тенис на маса, фитнес залата в спортен комплекс „Младост" - на спортен клуб по културизъм „Мегашанс".

Съветниците решиха още да бъде открита процедура за отдаване под наем на физкултурния салон в сградата на бившето 5-то основно училище за спорта кик-бокс. В момента там тренират спортистите от клуба по кик-бокс „Шуменска крепост", който беше вторият кандидат за наемател на фитнес залата в комплекс „Младост". Местният парламент реши още наемателите да извършат предложените от тях инвестиции в срок от 2 г. след подписване на договора за наем, а вложените средства за извършените строително-ремонтни работи ще им бъдат приспаднати от наемите след представяне и подписване на приемно-предвателен протокол.

Съветниците отложиха разглеждането за отдаване под наем на други три спортни обекта - Градска градина и двете открити спортни площадки в спортен комплекс „Плиска". Те приеха кандидатите за стопанисване на тези два обекта да представят до 6 август финансово обезпечени програми, финансови източници и видовете строително-ремонтни работи, които ще бъдат извършени там. Документите те трябва да представят пред комисията по младежта, спорта и туризма и пред Икономическа комисия.